POTEK PREHRANSKE OBRAVNAVE

1. KORAK

UVODNI DIAGNOSTIČNI TERMIN

ZA UGOTOVITEV INDIVIDUALNIH POTREB PO ENERGIJI IN HRANILIH TER ANALIZO TELESNE SESTAVE

- Ker je vsakdo edinstven. -

MERITEV METABOLIZMA

MERITEV TELESNE SESTAVE

Analiza telesne sestave

Preučitev zdravstvene dokumentacije

Preučitev programa treniranja

Prehranski načrt

2. KORAK

PREHRANSKO SVETOVANJE

ZA PERSONALIZIRAN JEDILNIK IN PREHRANSKA PRIPOROČILA

PERSONALIZIRANA PRIPOROČILA

- glede na diagnozo bolezni

- glede na zdravstveno težavo

- glede na laboratorijske izvide

- glede na vrsto športa

- glede na količino treningov

- glede na prehranski slog

- glede na življenjski slog

- idr.

PERSONALIZIRAN JEDILNIK

Klinično natančno določene količine živil za:

- individualno kalorično vrednost jedilnika

- individualno makrohranilno vrednost (B, OH, M)

- individualno mikrohranilno vrednost (vitamini in minerali)

3. KORAK (po potrebi)

PREHRANSKO SPREMLJANJE

ZA OPTIMALNO PREHRANJEVANJE PO PRIPOROČILIH IN JEDILNIKU TER DOSEGANJE ŽELJENIH CILJEV

TEDENSKO SPREMLJANJE NA DALJAVO

- implementacija priporočil

- izvajanje jedilnika

- spremljanje telesne teže

TEDENSKI COACHING NA DALJAVO

- priporočila za nakupovanje živil

- priporočila za kuhanje in pripravo živil

- priporočila glede prehranskih dopolnil

PREHRANSKO SVETOVANJE NA OSEBNI RAVNI

©2024 CENTER DIETETIKE