POTEK PREHRANSKE OBRAVNAVE

1. KORAK

UVODNI DIAGNOSTIČNI TERMIN

ZA UGOTOVITEV INDIVIDUALNIH POTREB PO ENERGIJI IN HRANILIH

- Ker je vsakdo unikaten. -

MERITEV METABOLIZMA

MERITEV TELESNE SESTAVE

Analiza telesne sestave

Preučitev zdravstvene dokumentacije

Preučitev programa treniranja

Prehranski načrt

2. KORAK

PREHRANSKO SVETOVANJE

ZA UGOTOVITEV INDIVIDUALNIH POTREB PO ENERGIJI IN HRANILIH POTREB GLEDE NA SPECIFIČNE INDIVIDUALNE POTREBE

PERSONALIZIRANA PRIPOROČILA

- glede na diagnozo bolezni

- glede na zdravstveno težavo

- glede na laboratorijske izvide

- glede na vrsto športa

- glede na količino treningov

- glede na prehranski slog

- glede na življenjeski slog

- idr.

PERSONALIZIRAN JEDILNIK

Klinično natančno določene količine živil za:

- individualno kalorično vrednost jedilnika

- individualno makrohranilno vrednost (B, OH, M)

- individualno mikrohranilno vrednost (vitamini in minerali)

3. KORAK

PREHRANSKO SPREMLJANJE

ZA USPEŠNO IMPLEMENTACIJO PREHRANSKIH PRIPOROČIL IN UPORABO PERSONALIZIRANEGA JEDILNIKA

TEDENSKO SPREMLJANJE

- implementacija priporočil

- izvajanje jedilnika

- spremljanje telesne teže

TEDENSKI COACHING

- priporočila za nakupovanje živil

- priporočila za kuhanje in pripravo živil

- priporočila za glede prehranskih dopolnil

POPOLNO INDIVIDUALIZIRAN PRISTOP

©2024 CENTER DIETETIKE